Hallo! 

Ik ben Lotte Klaver en ik werk in Amsterdam als illustrator en tekenaar.

Ik ben gek op alles wat leeft, of het nu een mens is of een pimpelmees of een beklierde basterdwederik. En daar teken ik ook het liefst over - met een lichte voorkeur voor dat eerste leuke, rare, ingewikkelde beest.

Ik teken graag van alles voor je in opdracht: illustraties voor boeken, tijdschriften of websites, logo’s, geboortekaarten. Mail mij gerust vrijblijvend voor een prijsopgaaf of meer informatie. Of kijk wat ik zoal kan in mijn portfolio.

Nog even over alles wat leeft hè. De laatste tijd maak ik me hier best wel zorgen over. Het wordt steeds duidelijker dat we niet goed zorgen voor de planeet waar we allemaal samen op wonen. En ik vind ‘m zo mooi! Dus ik wil heel graag iets doen. Daarom teken ik deeltijds gratis voor mensen die zelf ook kosteloos iets doen om de wereld te redden. Mijn hart gaat een beetje sneller kloppen van hoop als ik mensen dat zie doen. Ik klink misschien een beetje als een geitenwollen sok. En dat ben ik waarschijnlijk ook.

In mijn shop verkoop ik naast tekeningen een paar leuke, duurzame spullen, die je ook heel fijn kado kunt geven. Ik maak bijvoorbeeld van overgebleven textiel bijenwasdoek. Daarmee krijgt het textiel een tweede leven én heb je geen plastic folie of boterhamzakjes meer nodig! Lees hier meer.

Misschien ken je mijn tekenblog, dat sinds 2005 op dit webadres groeide en groeide met elke dag een nieuwe tekening. Tot in 2015, toen ook mijn familietje groeide met de geboorte van een tweede dochter, en daarom heb ik even pauze genomen. Er broeien en borrelen nu weer veel personages en gedachtenspinsels, dus je zult zien dat dat tekenblog snel weer rolt.